Preslatki Maltezer Pas – Slike I Karakteristike Maltezera

Sićušni, nježni i neustrašivi kućni ljubimac može biti samo Maltezer pas. Želite li vidjeti slike i karakteristike Maltezera?

Maltezer je prekrasni bijeli krzneni psić.

Ovaj psić je također jako dobar, privržen i zahtjeva puno pažnje vlasnika. Jako su energični, zaigrani i sretni, te uveseljavaju vlasnike diljem svijeta. Naime izuzetno su popularni kućni ljubimci.

U ovom članku otkrit ću vam:

 • Karakteristike Maltezera.
 • Kako se ponašaju Maltezeri psi prema djeci, strancima i životinjama?
 • Kako dresirati Maltezer Psa?
 • Je li Maltezer Pas dobar izbor za vas?
 • Slike Maltezera.

Pogledajmo sada karakteristike Maltezera.

 

Karakteristike Maltezera

Karakteristike Maltezera

Karakteristike Maltezera su vrlo dobre za kućnog ljubimca. Iako maleni Maltezeri psi su neustrašivi i prilagodljivi kućni ljubimci.

Jako vole i dobri su u sportovima i aktivnostima…

…gdje je potrebna agilnost, ali najviše od svega vole društvo. Ipak ne preporučuju se za obitelji s malom djecom. Naime Maltezer pas je zaštitnički nastrojeni, te agresivni ako se ne postupa s njim na dobar način.

Također štenac Maltezer pasmine pasa je sićušan.

Kada se dijete igra s njim često može doći do ozlijede psića tako da ako već nabavljate ovog psića zbog djece, nabavite ga kada dijete malo odraste i kada će se na dobar način odnositi prema psu.

 

Koje su ostale karakteristike Maltezera?

Ovi psi lagani su za početnike i izuzetno su dobar izbor za vlasnike koji se žele natjecati u psećim sportovima. Također vrlo dobro se adaptiraju a život u kući i stanu.

Ovi psi spadaju u:

Na svakoj od ovih ljestvica zauzimaju vrlo visoko mjesto. Putem prethodno navedenih linka provjerite na kojem se mjestu trenutno nalaze.

Karakteristike Maltezera:

 1. Težina– ženke 3 do 4 kg i mužjaci 3 do 4 kg.
 2. Visina – ženke 20 do 23 cm i mužjaci 21 do 25 cm.
 3. Životni vijek – 12 do 15 godina.
 4. Karakter – poslušni, ljubazni, energični, neustrašivi, prilagodljivi, nježni, opušteni, inteligentni, razigrani i aktivni.
 5. Bolesti pasa– u pravilu radi se o zdravim psima. Dobro je pripaziti na porijeklo psa kako ne bi imao urođene genetske bolesti poput srčane anomalije (PDA – patent ductus arteriosus). Štenci Maltezer pasmine pasa mogu imati urođeni problem (jetreni šant kod pasa). Preporučujem da održavate higijenu zuba Maltezera jer u starijoj dobi Maltezeri psi često imaju dentalnih problema.
 6. Briga– Maltezer pas zahtjeva dnevno češljanje zbog lijepe duge dlake. Jednom tjedno potrebno je provjeriti uši i maknuti otpale dlake. Potrebno je konstantno održavati higijenu zuba. Također radi se o energičnim psima koji zahtijevaju dnevne vježbe šetnji, trčanja u dvorištu ili igranja.
 7. Hrana za pse– odabirom kvalitetne hrane za pse vaš će psić biti lijep i zdrav. Potrebno je pažljivo odabrati hranu za određenu dob štenac (eng. puppy), odrasli (eng. adult) i stariji pas (eng. senior). Ako je psić manje aktivan pripazite na dnevni unos kalorija kako ne bi došlo problema s prekomjernom tjelesnom težinom.
 8. Dresura pasa– Maltezer pasminu pasa je relativno lagano dresirati. Vole nagrade, pohvale i igru tako da ćete imati super uspjehe ako odaberete ovog psa za natjecanja u psećim sportovima poslušnosti i agilnosti.

Iako maleni ovaj pas je ponekad tvrdoglav, zaštitnički nastrojeni, te laje i grize ljude i životinje ako ih smatra prijetnjom.

Iz ovog razloga neophodna je rana socijalizacija s ljudima, mjestima i životinjama kako bi se priviknuo na njih i izrastao u odličnog kućnog ljubimca.

Za samo nekoliko trenutaka otkrit ću vam kakvo je ponašanje ovih psa.

 

Ponašanje Psa

Ponašanje psa Maltezer

Maltezeri psi spadaju u razigrane male psiće koji su prepuni energije i zabavni. Učinit će vaš život sretnijim i punim nepodopština.

Ipak Maltezeri su vrlo inteligentni.

Oni često dresiraju svoje vlasnike i točno znaju kako se ponašati da dobiju ono što žele. Ipak zahtijevaju puno pažnje vlasnika i vole provoditi vrijeme s vlasnicima u aktivnostima.

 

Da li Maltezer pas laje?

Maltezer pas je zaštitnički nastrojeni i laje na ljude i druge životinje ako ih vidi kao prijetnju. Iako su ovo dobri mali kućni ljubimci, ne spadaju u tihe pasmine pasa.

Uvijek će vas upozoriti na dolazak stranaca s lajanjem.

Ako imate problem s lajanjem pasa ili želite naučiti više, pogledajte moj članak u kojem opisujem kako zaustaviti lajanje psa.

 

Kako se ponašaju prema strancima?

Neophodna je rana socijalizacija kako bi se ovi psići dobro ponašali prema strancima. Dakle nisu najbolja pasmina pasa ako vam u posjetu često dolaze stranci.

 

Kako se ponašaju prema djeci?

Maltezer pas je dobar prema članovima obitelji ako se dobro odnosite prema njemu. Ipak ne preporučuje se za obitelji s malom djecom.

Naime štenci Maltezera su jako mali.

Dijete se često ne ponaša prema psu na odgovarajući način, te često dolazi do ozlijede psića. Preporučuje se da nabavite ovog lijepog i aktivnog kućnog ljubimca kad dijete malo odraste.

Ipak Maltezeri obožavaju aktivnosti i igru, tako da će se jako dobro slagati s djecom i obitelji koje se žele igrati s njim u dvorištu.

 

Kako se ponašaju prema drugim psima?

Maltezer pas nije previše tolerantan prema drugim psima. Naime potrebna je rana socijalizacija kako bi tolerirao druge životinje u blizini.

 

Da li rade štetu po kući?

Maltezeri psi zahtijevaju puno pažnje vlasnika i ne reagiraju dobro na samoću. Ako ih ostavite same u kući okrenut će se destruktivnom ponašanju.

Destruktivna ponašanja psa uključuju:

 • Prekomjerno lajanje.
 • Žvakanje stvari.
 • Lizanje.

Ova pasmina pasa ranjiva je na separacijsku anksioznost odnosno anksioznost uzrokovanu odvajanjem. Za više o anksioznosti pogledajte članak anksioznost kod pasa.

 

Je li Maltezer agresivan pas?

Može se reći da su Maltezeri agresivniji psi, ali pravilnim postupanjem prema psu izrast će u odlične kućne ljubimce koji će obožavati svoju obitelj.

Ako imate dijete čak i u odraslijoj dobi…

…savjetujem da nadgledate kako se odnosi prema psu. Naime većina pasa ne tolerira najbolje određene situacije.

Pas je često agresivan u situacijama kada:

 • Pokazuje znakove dominacije.
 • Spava
 • Jede

Razlog tome je često njihova ne baš dobra prošlost kada su se morali boriti za dominaciju, hranu i teritorij. Ako vas interesira više o agresivnosti pasa posjetite članak kako dresirati agresivnog psa.

 

Dresiranje Maltezera

Dresiranje Maltezera

Dresiranje maltezera je vrlo jednostavno. Naime ova pasmina pasa je inteligentna, aktivna i obožavaju poslastice i pohvale.

Ako poznajete ove činjenice dresura će vam biti uspješna.

Dakle Maltezeri su atletski psi koji su vrlo poznati po svojim atletskim mogućnostima i izuzetno dobrim sposobnostima za natjecanje u psećim sportovima.

Dresiranje Maltezera zahtjeva:

 • poznavanje tehnika dresure pasa (Kako dresirati psa? 13 tajni poznatih trenera pasa – dresura pasa),
 • aktivnost tijekom dresure,
 • poslastice i pohvale.

Iako su ovi psi ponekad tvrdoglavi s malo poticaja od poslastica i pohvala nećete imati problema sa suradnjom i uspjehom u dresuri.

Za samo nekoliko trenutaka vidjet ćete zahtijevaju li ovi psi puno pažnje.

 

Želi Li Maltezer Pas Puno Pažnje Vlasnika?

Ovi aktivni i lijepi mali psići zahtijevaju puno pažnje vlasnika. Maltezer pas sklon je separacijskoj anksioznosti i ne preporučujem da nabavite ovog psa ako nećete biti uz njega.

Nikako ne podnose samoću i često se okreću destruktivnim ponašanjima.

 

Maltezer Pas – Dobar Izbor Ili Ne?

Maltezer pas

Maltezer pas je lijep, sladak, nježni i neustrašivi sićušni kućni ljubimac. Njegove atletske i zabavne karakteristike čine ga vrlo popularnim izborom za kućnog ljubimca diljem svijeta.

Maltezeri psi su:

 • Dobar izbor ako tražite psa za obitelj.
 • Dobar izbor ako tražite psa koji će biti uvijek uz vas.
 • Dobar izbor ako tražite kućnog psa.
 • Dobar izbor ako tražite psa koji je aktivan i pogodan za pseće sportove.
 • Nisu dobar izbor ako želite psa koji ne zahtijeva ljudsku brigu (češljanje, treniranje, higijena zuba).
 • Nisu dobar izbor ako želite psa koji će biti ostavljen u kući ili vani dugo vremena.

Dakle Maltezer pas je dobar izbor za aktivne obitelji, te vlasnike koji žele natjecateljskog psića. Izuzetno su popularna i tražena pasmina pasa u svijetu. Želite li i vi Maltezera?

Pogledajmo sada slike Maltezera.

 

Slike Maltezera

U nastavku slijede slike Maltezera:

Slika štenaca Maltezera:

Slika štenaca Maltezera

Slika odraslog Maltezera:

Slika odraslog Maltezera

Slika starijeg Maltezera:

Slika starijeg Maltezera

 

Zaključak

U ovom članku vidjeti ste slike i karakteristike Maltezera.

Naime radi se o malom, nježnom, aktivnom i prelijepom psu. Ovaj pas spada u najljepše pasmine pasa na svijetu i sve više pronalazi put do srca mnogih obitelji diljem svijeta.

Na kraju pitanje…

…je li Maltezer pas dobar izbor za vas?

 

Zahvala!

Hvala Vam što ste posjetili našu stranicu i nadamo se da ste uživali u članku. Ako Vam je članak bio koristan i dobar podijelite ga s vašim prijateljima.

Sačuvajmo naše kućne ljubimce zdravima i veselima!

Naši partneri:

Pasmine- Maltezeri: https://www.kucniljubimcitv.com/k9-maltezer

Ništa (1)Malo (2)Srednje (3)Dovoljno (4)Puno (5)
(3 ocjena, prosjek: 4,00 od 5)
Loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)