Francuski Buldog Pas – Slike I Karakteristike Francuskog Buldoga

Maleni, snažni i neodoljivo šarmantni Francuski Buldog pas slovi za jednog od najboljih psa za stan. Želite li vidjeti slike i karakteristike Francuskog Buldoga?

Lijenost i nježnost obilježavaju Francuski Buldog pasminu pasa.

Naime ovaj šarmantni kućni ljubimac vrlo rijetko laje, slabo se linja i nema ništa protiv ako leži na sofi po cijele dane što ga čini idealnim za stan i mali prostor.

Jeste li razmišljali o nabavi Francuskog Buldoga?

Francuski Buldozi su vrlo popularni kućni ljubimci diljem svijeta, a broj vlasnika ovih pasa neprestano raste iz godinu u godinu.

Naprosto oduševljavaju vlasnike pasa svojim dobrim karakteristikama za kućne ljubimce.

U ovom članku otkrit ću vam:

 • Koje su karakteristike Francuskog Buldoga?
 • Kako se ponašaju Francuski Buldog psi prema djeci, strancima i životinjama?
 • Kako dresirati Francuske Buldoge?
 • Je li Francuski Buldog pas dobar izbor za vas?
 • Slike psa Francuski Buldog.

Ovaj sićušni, maleni i šarmantni psić zasigurno će vas osvojiti svojim karakteristikama kao što osvaja mnoge vlasnike pasa diljem svijeta.

Pogledajmo za početak karakteristike Francuskog Buldoga.

 

Karakteristike Francuskog Buldoga

Karakteristike Francuskog Buldoga

Karakteristike Francuskog Buldoga su vrlo dobre ako želite psa za stan i mali prostor. Također ne zahtijevaju puno brige jer rijetko laju, jako malo se linjaju i nisu aktivni psi.

Slove kao agresivna pasmina pasa.

Iako su tvrdoglavi, oprezni i snažni, Francuski Buldozi su ipak nježni i pravilnim postupanjem postaju privrženi i izuzetno dobri kućni ljubimci.

Svakako pravilno postupanje podrazumijeva:

 • ranu socijalizaciju
 • i dresuru poslušnosti.

Ako izložite ove pse u dobi štenaca oni će se socijalizirati i dobro slagati s djecom strancima. Ipak slaganje s drugim psima i životinjama može biti malo izazovnije.

Koje su ostale karakteristike Francuskih Buldog pasa?

Ovi psi lagano se adaptiraju kod osoba koji su samci, ali i obitelji s i bez djece. Vole biti u centru pozornosti tako da ne podnose najbolje samoću.

Ovi psi spadaju u:

Na svakoj od ovih ljestvica zauzimaju vrlo visoko mjesto. Putem prethodno navedenih linka provjerite na kojem se mjestu trenutno nalaze.

Karakteristike Francuskog Buldoga:

 1. Težina – ženke 8 do 12 kg i mužjaci 9 do 13 kg.
 2. Visina – ženke  28 do 30 cm i mužjaci 28 do 30 cm.
 3. Životni vijek – 10 do 12 godina.
 4. Karakter – ljubazni, veseli, ležerni, strpljivi, oprezni, društveni, oštri, tvrdoglavi, razigrani i bistri.
 5. Bolesti pasa – Francuski Buldozi imaju nekoliko karakterističnih bolesti gdje je potrebno pratiti simptome. Radi se o problemima s disanjem, kožnim alergijama, te bolestima oka. Također ovi psi ne mogu plivati, osjetljivi su na anesteziju, te ne podnose dobro vrućinu i vlagu u zraku.
 6. Briga – ovi maleni kućni ljubimci ne zahtijevaju puno vježbe. Jedna kraća šetnja dnevno od 15 minuta bit će sasvim dovoljna da zadovolje dnevne potrebe za aktivnošću. Jako se malo linjaju i jedno četkanje tjedno bit će dovoljno da se uklone otpale dlake, te da se omogući rast novima.
 7. Hrana za pse – odabirom kvalitetne hrane za pse vaš će pas Francuski Buldog biti zdrav i lijep. Zbog slabe aktivnosti ovi psi su podložni prekomjernoj tjelesnoj težini i ona im može uzrokovati zdravstvene probleme. Potrebno je dobro pripaziti na dnevni unos kalorija.
 8. Dresura pasa – ovu pasminu pasa potrebno je socijalizirati u ranoj dobi, te je također potrebno pristupiti dresuri poslušnosti kako bi se štenac razvio u dobrog odraslog psa. Vrlo su tvrdoglavi, ali pravilnim pristupom lagano ih je dresirati.

Dakle Francuski Buldog pas je nježan, dobar i ne zahtjevan kućni ljubimac. Ipak rana socijalizacija je potrebna, te savjetujem da upoznate štence s raznim ljudima, mjestima, situacijama kako bi privikao na njih.

Za samo nekoliko trenutaka otkrit ću vam kakvo je ponašanje ovih psa.

 

Ponašanje Psa

Ponašanje psa buldog

Lijenost, nježnost i strpljivost glavne su odlike ponašanja Francuskog buldog psa. Ipak ponekad Francuski Buldogi su zaigrani i žele pažnju.

Nije rijetka situacija da vas psić slijedi po kući.

Dakle ako ćete provoditi s njim vrijeme u aktivnostima bit će aktivni, nježni i dobri. Pogodni su za obitelji s i bez djece.

 

Da li Francuski Buldog pas laje?

Iako su ovi psi oprezni, strpljivi i odlični čuvari, neće lajati bez posebnog razloga. Ipak kada se kući približavaju stranci upozorit će vas na tu činjenicu.

Zaštitnički su nastrojeni prema domu i obitelji.

Dakle ova vrsta pasa nije posebno pričljiva i kao takva dobar je izbor ako želite tihog psa. Za više o lajanju psa pogledajte moj članak u kojem opisujem kako zaustaviti lajanje psa.

 

Kako se ponašaju prema strancima?

Ako su dobro socijalizirani u ranoj dobi nećete imati nikakvih problema s njima kod dolaska stranaca u posjetu. Naime Francuski Buldog pas voli upoznavati nove ljude i stvarati nova prijateljstva.

Također vole druženje, igru i najvažnije biti u centru pažnje.

Jedan od razloga agresivnosti ovih pasa prema drugima može biti to da posvećujete pažnju drugim ljubimcima pa su ljubomorni.

 

Kako se ponašaju prema djeci?

Ovi buldozi obožavaju djecu i dobro se slažu s njima. Ipak kao i kod svake pasmine pasa savjetujem da nadgledate dijete kako se odnosi prema psu.

Postoje trenuci kada gotovo sve pasmine pasa počinju pokazivati znakove uznemirenosti i tada je potrebno intervenirati.

Često je pas agresivan kada:

 • Pokazuje znakove dominacije.
 • Spava.
 • Jede.

U prošlosti psi su se morali boriti za hranu, dominaciju, teritorij i sl. U današnje doba nije tako, ali psi su ipak životinje koje vuču ponašanja iz prošlosti.

Upravo zato uvijek nadgledajte interakciju djeteta sa psom.

Razlog tome je pretjerana agresija zbog hrane. Ako vas interesira više o agresivnosti pasa posjetite članak kako dresirati agresivnog psa.

 

Kako se ponašaju prema drugim psima?

Iako se dobro slažu s djecom i strancima, Buldozi su ne podnose najbolje druge pse i životinje. Zašto?

Francuski Buldozi su:

 • Teritorijalni.
 • Posesivni.

Ove dvije karakteristike čine ih neprijateljski nastrojenima prema drugim psima i životinjama. Iako ste ih rano socijalizirali, potrebno je uvijek pripaziti na znakove agresivnosti kada su u društvu drugih životinja.

Da li rade štetu po kući?

Psi ove pasmine dobri su i mirni, te ne rade štetu po kući. Dakle rijetke su situacije kada pribjegavaju destruktivnim ponašanjima.

Najkritičnije razdoblje jest doba štenca.

Naime štenci svih pasmina pasa su znatiželjni, a jedan od načina upoznavanja sa svijetom jest mirisanje, žvakanje i lizanje.

Kod žvakanja može doći do uništenja vrijednih stvari. Dakle pripazite na Francuskog Buldoga u dobi štenca.

 

Je li Buldog agresivan pas?

Buldog pas ne spada u skupinu agresivnih psa iako ljudi to ponekad misle za ove male, a relativno jake kućne ljubimce. Naime svaki pas može biti problematičan.

Ako

 • dobro postupate prema psu,
 • socijalizirate ga u ranoj dobi

…tada se ne trebate brinuti o agresivnosti. Vaš će psić odrasti u nježnoga člana obitelji koji će vrlo rado upoznati nove ljude.

Ipak pripazite kod druženja

…Francuskog Buldoga s drugim životinjama jer mogu pokazivati znakove agresije zbog teritorija, ljubomore i zaštitničke nastrojenosti.

Kako dresirati Francuskog Buldoga s puno uspjeha?

 

Dresiranje Francuskog Buldoga

Dresiranje Francuskog Buldoga

Dresiranje Francuskog Buldoga je lagano ako znate kako pristupiti dresiranju ove pasmine pasa. Naime vrlo je važno da poznajete karakteristike ovih psa, te da prilagodite svoje postupke u skladu s time.

Naime Buldozi vole zabavu tijekom dresure.

Dosadni trening rezultira neuspjehom. Dakle potrebno je osigurati kratke lekcije, zabavu tijekom treninga s puno nagrada.

Također Francuski Buldog psi vole samostalno razmišljati.

To znači da neće dobro reagirati na treninge poslušnosti i agilnosti. Tvrdoglavost Buldoga nije problem jer vole poslastice.

Dresiranje Francuskog Buldoga zahtjeva:

 • poznavanje tehnika dresure pasa (Kako dresirati psa),
 • emotivnu suzdržanost vlasnika i opuštenost,
 • zabavu tijekom dresure.
 • poslastice.

Ovi tvrdoglavi psići su pametni, vole biti u centru pažnje i žele udovoljiti vlasniku tako da uz mali poticaj poslastica nećete imati problema sa suradnjom i uspjehom u dresuri.

Za samo nekoliko trenutaka vidjet ćete zahtijevaju li ovi psi puno pažnje.

 

Pažnja Prema Psima

Iako nisu aktivni to ne znači da ovi psi ne žele pažnju. Naime obožavaju biti u centru pažnje i često će u kući hodati za vama.

Ne podnose dobro samoću i nikako ne smiju biti dugo ostavljeni sami u kući.

Ako tražite kućnog ljubimca koji može biti dugo ostavljen u kući, a još gore vani sam tada Francuski buldog pas nije za vas.

 

Francuski Buldog Pas – Dobar Izbor Ili Ne?

Francuski buldog pas

Francuski buldog pas je izuzetno šarmantan, lijep, sladak, maleni i nježan kućni ljubimac.

Njegove karakteristike čine ga izuzetno popularnim izborom za kućnog ljubimca u svijetu, a njegova popularnost sve više raste.

Francuski Buldog psi su:

 • Dobar izbor ako tražite psa za djecu.
 • Dobar izbor ako tražite psa za obitelj.
 • Dobar izbor ako tražite psa za stan.
 • Dobar izbor ako tražite psa koji je miran, tih i nježan.
 • Dobar izbor ako tražite psa koji se ne linja.
 • Dobar izbor ako tražite psa koji ne zahtijeva puno aktivnosti.
 • Nisu dobar izbor ako želite psa koji ne zahtijeva ljudsku pažnju.
 • Nisu dobar izbor ako želite psa koji će biti ostavljen u kući ili vani dugo vremena.

Dakle Francuski Buldog pas je u većini slučajeva dobar izbor za osobe koje su samci, obitelji s djecom i obitelji bez djece. Francuski Buldog pasmina pasa je izuzetno popularna i dobra.

Sada slijede slike pasa.

 

Slike Francuskih Buldoga

U nastavku slijede slike Francuskih Buldoga:

Slika štenaca Francuskog Buldoga:

Slika štenaca Francuskog Buldoga

Slika odraslog Francuskog Buldoga:

Slika Francuskog Buldoga

Slika starijeg Francuskog Buldoga:

Slika starijeg Francuskog Buldoga

Zaključak

U ovom članku vidjeti ste  slike i karakteristike Francuskog Buldoga.

Naime radi se o malom, nježnom i prešarmantnom psu. Ovaj pas spada u najpopularnije pasmine pasa na svijetu i sve više pronalazi put do srca mnogih obitelji diljem svijeta.

Na kraju pitanje…

…je li Francuski Buldog pas dobar izbor za vas?

Zahvala!

Hvala Vam što ste posjetili našu stranicu i nadamo se da ste uživali u članku. Ako Vam je članak bio koristan i dobar podijelite ga s vašim prijateljima.

Sačuvajmo naše kućne ljubimce zdravima i veselima!

 

Naši partneri:

Pamine- Francuski buldog: https://www.kucniljubimcitv.com/k9-francuski-buldog

Ništa (1)Malo (2)Srednje (3)Dovoljno (4)Puno (5)
(1 ocjena, prosjek: 5,00 od 5)
Loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)